Nu Bitcoin een nieuwe recordhoogte van meer dan $28.500 bereikt, verwachten analisten dat het begin 2021 zijn hoogtepunt zal bereiken en dat de retailspelers dus de kans krijgen om op een lager niveau te kopen.

Bitcoin (BTC) vertoont op dit moment geen tekenen van rust en blijft elke dag nieuwe mijlpalen bereiken naarmate we dichter bij 2021 komen. De Bitcoin-prijs (BTC) is net voorbij de $28.500 gekomen en raakt zijn nieuwe recordhoogte. Met deze stap voegde BTC bijna $2000 toe aan zijn prijs in slechts 24 uur.

De laatste Bitcoin (BTC) prijsrally komt op de achtergrond van de stijgende institutionele deelname aan de markt. Echter, Bitcoin (BTC) heeft zich snel teruggetrokken van de hoogtepunten, en op het moment van schrijven handelt het op $27.763 met een marktkapitalisatie van $515 miljard.

Hiermee heeft BTC de langste winning streak van de maand in meer dan een jaar tijd geregistreerd. Maar na een tot nu toe ongekende rally in december 2020 kan Bitcoin mogelijk een piek bereiken in het begin van 2021. Sprekend met CNBC’s Trading Nation op maandag, zei Mark Newton, oprichter en voorzitter van Newton Advisors:

„Het is nog steeds behoorlijk bullish op middellange termijn, gezien het feit dat het net is uitgebroken tot nieuwe hoogtepunten. Ik denk dat we een manier hebben om te gaan. Op korte termijn, laat mijn fietscompositie ons een piek zien in het begin van januari.“

Newton voegt daar nog aan toe dat BTC’s RSI-niveau’s en de wekelijkse grafiek een stijgende institutionele interesse in de cryptocrisis laten zien. Hoewel de Google-zoekopdrachten naar Bitcoin 750% jaar na jaar zijn gestegen, zijn ze „nergens“ in de buurt van 2017.

De analisten merkten ook op:

Met SPAC’s op dit moment, kun je geld verdienen met 10, 15, 20% per dag. Ik denk gewoon niet dat beleggers heel erg trek hebben in crypto, terwijl de instellingen zeker heel erg die kant op gaan“.

Bitcoin (BTC) Prijsbeweging Nu en in 2021 Gebaseerd op historische trends

Om de verdere prijsactie van BTC te bepalen, verwijst Newton naar verschillende Bitcoin-cycli op basis van historische patronen. Hij wijst op mogelijke dips in het vooruitzicht, wat de retailspelers de mogelijkheid biedt om op een lager niveau te kopen.

„Al die jaren waarin we een stellaire Q4 hadden, hebben we eind december, begin januari de trend omgedraaid en zijn we zelfs lager gegaan“, zei hij. „Dus, ik denk dat er enige gelegenheid zal zijn [voor] beleggers om dips te kunnen kopen in crypto en bitcoin in het bijzonder.“

Hoewel hij al lang op BTC, ETH en LTC zit, zei Newton dat hij zijn positie in de komende twee weken zou kunnen uitverkopen. Newton voegde er echter ook aan toe dat wanneer men in Bitcoin handelt, men voorbereid moet zijn op een enorme volatiliteit. Er is dus alle kans dat het zelfs tot 50.000 dollar niveau’s kan gaan.

Veel analisten hebben voorspeld dat de Bitcoin (BTC) rally de komende dagen zal afkoelen. Sommige analisten hebben echter ook opgemerkt dat als er geld uit de Bitcoin (BTC) komt, Ethereum (ETH) er het meest van zal profiteren. Sommige analisten hebben ook gezegd dat 2021 bullish zal blijven voor ETH omdat het het komende jaar een grote institutionele instroom zal aantrekken.

Kommentare geschlossen